Perga – Pčelinji kruh

 45.00

Mi pergu prodajemo u saću u kojem su je pčele deponirale, znači kako je u košnici tako je i na vašem stolu, najprirodnije moguće.

 

Konzumirati je možete dvaput dnevno na način da odrežete kockicu 1 x 2 cm i žvačete kao žvakaću gumu dok se sadržaj ćelija „ne potroši“. Čuvati je možete na sobnoj temperaturi u zatvorenoj posudi, a možete je i malo zaliti medom da ublaži okus ako vam je preintenzivan.

 

Perga je fermentirana pelud. Pelud koju pčele sakupe sa cvijeća, one ne koriste u takvom sirovom obliku već je u košnici skidaju sa svojih nožica i deponiraju u ćelije saća pritom je obogaćujući enzimima, gljivicama, kvascima, mikroorganizmima kako bi fermentacijom dobile proizvod za ishranu mladih ličinki iz kojih će se razviti pčele. Deponiranje vrše samo na dva krajnja okvira košnice. Slažu sloj po sloj peludi te ga glavom sabijaju u ćeliju do otprilike dvije trećine visine ćelije, zatim konzerviraju tankim filmom meda. Tako deponirana pelud fermentira 15 dana prije nego je pčele počnu koristiti za ishranu mladog legla. U procesu fermentacije tako obrađena pelud od strane pčela postaje bogatija brojnim aminokiselinama, fermentima, raznim kvascima, bakterijama, mliječnom kiselinom i dr.

 

Kad me na sajmovima ljudi pitaju što sadrži perga, najjednostavnije mi je odgovoriti da kada pogledate u ljekarni policu sa raznim dodatcima za ljudsko zdravlje, perga sadrži otprilike sve što sadrži i stotinu umjetnih proizvoda sa cijele te police, ali potpuno prirodno i za ljudski organizam prirodno iskoristivo.

 

Perga sadrži preko 100 vrsta različitih gljivica, preko 80 vrsta kvasaca, preko 40 vrsta bakterija i sve ono što sadrži sakupljeni pelud sa cvjetova biljaka, a to su bjelančevine, vitamini, minerali itd..

 

Perga sadrži : bjelančevine, vitamine, aminokiseline, eterično ulje, šećere, mineralne materije, enzime, hormone i brojne mikroorganizme. Perga je osnovni izvor bjelančevina za razvoj pčelinjeg legla. Perga je više puta vrjednija od peludi i kao takva ona je pravo bogatstvo za čovjekov organizam.

 

U svom sastavu, perga osim bjelančevina sadrži i aminokiseline, biljne hormone, faktore rasta stanica, ugljikohidrate (glukozu i fruktozu), minerale (kalcij, kalij, magnezij, fosfor i dr.), vitamine E, rutin, mikroelemente (bakar, željezo, sumpor, cink, kobalt, zlato, titan, platinu i dr.).

 

U pergi je utvrđeno prisutnost većih količina vitamina A (karotina) koji posebno doprinosi jačanju zidova krvnih žila, pri čemu zidovi kapilara postaju čvršći. Pergi se daje poseban značaj kod određenih kardiovaskularnih oboljenja, oboljenja sluznice želuca i crijeva, kod površinskih oštećenja kože, kod osoba sa uništenom ili oboljelom crijevnom florom, itd.

 

Pakiranje 300g

Nema na zalihi

SKU: 014 Kategorija:
Recenzije (0)

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Perga – Pčelinji kruh”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)