Pčelinja bomba

 10.00

PČELINJA BOMBA – IMUNOMED

 

Mješavina meda, proplisa i peluda namjenjana za opće dizanje imuniteta.Tri najbolje stvari iz pčelinje košnice u jednom. Konzumirati jednu čajnu žlicu ujutro i popodne, na način da zagrabite čajnu žlicu pčelinje bombe, stavite u usta i cuclate kao lizalicu. Na taj način apsorbcija kreće već u ustima, gdje se nalaze receptori na nepcu i ispod jezika. Ovako bi trebalo konzumirati i med i ostale pčelinje proizvode da se što više apsorbiraju u ustima jer ih želučana kiselina dijelom uništava pri razgradnji. Nemojte forsirati da je konzumirate na prazan stomak kao što to mnogi preporučuju jer ponekome okus peluda može „teže pasti na želudac“ pogotovo ako se ne vodi računa koja (od kojih biljaka)  i kakva ( svježa, isušena) pelud se koristi. Još laganiji način konzumacije je da uzmete jednu čajnu žlicu pčelinje bombe i promješate u jednom decilitru vode, dobit ćete fantastičan napitak, po izgledu otprilike kao sok od narandže-đus (u staklenoj čaši izgleda kao da sunce sija iz čaše), a okus možete regulirati dodavanjem još malo pčelinje bombe ili smanjivanjem količine vode kako vam već odgovara.

SKU: 003 Kategorija:
Opis

Ovaj proizvod pravimo već dvadesetak godina. Prvo smo ga pravili samo za sebe a kasnije vremenom i za prodaju. I med i propolis i pelud su naš vlastiti proizvod. U početku smo je pravili od peludi kako smo kroz godinu već skupljali pa je okus znao biti gorak po peludi sa sredine pčelarske godine. S vremenom smo naučili birati pelud koja je na ukus ugodnija,nije gorka, tako da sada obično pravimo pčelinju bombu od peludi sa kraja pčelarske godine pretežito biljke zlatošipke i ostalog cvijeća koje u to doba cvate. Ta pelud nije gorka već je na okus sladunjava i u sirovom obliku.

 

Koristimo isključivo svježe smrznutu pelud, a to je vrlo važan detalj. Peludno zrnce ima celuloznu ovojnicu koja nije probavljiva u ljudskom organizmu,tako da pelud koju konzumirate prođe kroz vaš organizam sa vrlo niskim postotkom iskorištenja od svega 15 ak posto. Da bi povećali iskoristivost peludi ako konzumirate suhu pelud potrebno ju pomješati u čaši jogurta i ostaviti preko noći u frižideru, mlječna kiselina iz jogurta otapa ovojnicu peludnog zrnca te se na taj način podiže postotak iskoristivosti ove namirnice. Mi taj problem rješavamo na način da pelud dok je još svježa „vlažnjikava“ smrzavamo i na taj način je dalje i čuvamo do izrade pčelinje bombe ili do prodaje ( takvu je i prodajemo ).U procesu smrzavanja dolazi do toga da vlaga unutar peludnog zrnca kristalizira u u obliku oštrih kristala koji probijaju ovojnicu peludnog zrnca te se na taj način iskoristivost peluda u ljuskom organizmu penje preko 95 posto.Kod pčelinjih bombi koje kupite od nas taj proces je odrađen tako da računajte da vaš organizam dobiva maksimum iz ovog proizvoda.

 

I pčele imaju problem sa ovojnicom peludnog zrnca kao i mi ljudi, pelud koju skupe ne koriste u takvom obliku u kakvom su ga donjele već ga deponiraju u dva krajnja okvira košnice, sloj po sloj nabijajući ga glavom u ćelije saća , pri tome ga obogaćuju kvascima i gljivicama a na kraju ga prekriju tankim filmom meda. Na taj način dođe do fermentacije peludi i do razgradnje ovojnica peludnih zrnaca i nastane potpuno novi prizvod koji se zove pčelinji kruh ili perga.Taj proizvod imamao u web shopu, pa pročitajte više ako vas zanima.

 

Izbjegavajte suhu pelud, jedini razlog zašto se u prodaji nalazi u suhom obliku je zbog lakšeg čuvanja kroz duži period i lakšeg prosijavanja trunčica voska i drugih mrvica koje mogu pasti pčelama iz košnice u sakupljač peludi ( to ne znači da je suha loša već ako možete birati birajte svježu, a ako kupite isušenu pomješajte je sa jogurtom kako sam već prije opisao). Pčelinju bombu koja je rađena od isušene peludi prepoznat ćete po osjećaju finog pijeska pod zubima kad je konzumirate, jer isušena pelud neuspije u potpunosti povratiti vlagu koja joj je procesu sušenja oduzeta.

 

Mi za skidanje peludi u košnici koristimo skidače peluda vlastite konstrukcije koji sprječvaju da trunčice iz košnice padaju u sakupljač peludi tako da je ne moramo prosijavati, a ako tu i tamo i nađete pčelinju nogicu, krilce ili trunčicu voska u ovom proizvodu barem  ćete znati da je je pelud orginal kakva je bila i u košnici.

 

Pčelinja pelud sadrži gotovo ste nutritivne spojeve koji su vašem organizmu potrebni za nesmetano funkcioniranje? Pčelinja pelud odličan je izvor vitamina, minerala, lipida, proteina, masnih kiselina, karotenoida i bioflavonoida. Ima moćno antibakterijsko, protugljivično i antivirusno svojstvo zbog čega jača kapilare, ublažava upalu, stimulira rad imunološkog sustava i regulira razinu kolesterola.

 

Zapravo, pčelinja pelud sadrži više proteina od bilo koje namirnice životinjskog porijekla i više aminokiselina od jaja ili govedine. Sportaši  bi trebali naročito koristiti proizvode na bazi peluda jer ne samo da dobivaju vrhunske proteine od kojih organizam gradi mišićnu masu već i cijeli paket vitamina ,minerala i ostalih mikroelemenata u uravnoteženom omjeru.

 

Često me kupci pitaju smiju li davati pčelinju bombu ili općenito pelud maloj djeci, a moj odgovor je da je koncentracija peluda u njoj velika i da to ne preporučujem. Pelud je ipak alergen. U pravo zbog toga smo napravili drugi proizvod za djecu PROPOMED ( mješavinu meda i propolisa ) koji je jako ukusan a koji djeca mogu konzumirati neograničeno bez ikakvih rizika.

 

Recenzije (0)

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Pčelinja bomba”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)